Opzet

Interactief en effectief voor iedereen

In deze interactieve training staan we stil bij de basisbeginselen van data, datageletterdheid en datagedreven werken. We starten met het openen van de data-ogen door het creëren van Data-Bewustzijn. Inclusief een assessment, veel praktische, herkenbare voorbeelden en hand-outs.

Agenda

Wat leer je in deze workshop

 • Korte opfrisbeurt data

  Data-taal, data-cultuur, data-organisatie

  Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken voor jullie organisatie? We pakken kort de theorie er bij en slaan vanuit daar met jullie de brug naar jullie organisatie en dagelijkse praktijk. Dit is het vertrekpunt voor de rest van de training. Het helpt als van te voren op hoofdlijnen inzichtelijk is waar de organisatie momenteel staat, dit is overigens geen vereiste voor een geslaagde training.

 • Assessment datageletterdheid

  Hoe datageletterd ben jij?

  Meten is weten! Daarom starten we met een korte DS3© meting per deelnemer. Dit brengt de Data Soft Skill Status in kaart. De gezamenlijke resultaten worden al tijdens de training besproken, en achteraf ontvangt iedereen een eigen data-profiel als basis voor verdere ontwikkeling.

 • Praktische voorbeelden

  User-stories, best practices, veelvoorkomende misstappen

  We laten veel verschillende voorbeelden zien van datagedreven werken van verschillende organisaties. We staan stil bij verschillende vertrekpunten, verschillende domeinen en verschillende successen & misstappen. We maken helder en concreet duidelijk wat het doel was van een project, wat er is gedaan en wat de concrete resultaten waren.

Checklist

Deze training is exclusief voor organisaties. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: Iedereen in de organisatie. We kunnen de training per team of laag in de organisatie faciliteren.

 • Online. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: 10-30 personen om de interactie optimaal te benutten

 • Duur: 1 uur (standaard versie) of 2 uur (organisatie specifieke versie)