Opzet

Praktisch en interactief

In deze interactieve workshop staan we onder andere stil bij: de basisbeginselen, praktisch afwegingskader, innoveren vanuit publieke waarden, inzet van data, inzet van AI, wet- en regelgeving & AVG, transparantie en verantwoording, monitoring en evaluatie.

Agenda

Wat leer je in deze workshop

 • Korte opfrisbeurt data

  Data-taal, data-cultuur, data-organisatie

  Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken voor jullie organisatie? We pakken kort de theorie er bij en slaan vanuit daar met jullie de brug naar jullie organisatie en dagelijkse praktijk. Dit is het vertrekpunt voor de rest van de workshop. Het helpt als de data-strategie van de organisatie bekend is, dit is overigens geen vereiste voor een geslaagde workshop, inzicht in de huidige situatie op het gebied van data op hoofdlijnen volstaat ook.

 • Data-Ethiek

  Verdieping

  Verdiepingen: de basisbeginselen, praktisch afwegingskader, innoveren vanuit publieke waarden, inzet van data, inzet van AI, wet- en regelgeving & AVG, transparantie en verantwoording, monitoring en evaluatie.

 • Praktijk

  Herkenbare situaties vanuit de praktijk

  We lichten de theorie toe met behulp van praktische en herkenbare situaties van de werkvloer. We nemen alle eindgebruikers mee en kijken vanuit verschillende invalshoeken naar de theorie en slaan vanuit daar de brug naar de praktijk. We delen handige adviezen om na de workshop zelf mee aan de slag te gaan.

Checklist

We geven deze workshop voor een organisatie intern. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: beleidsmedewerkers, business analisten, adviseurs, consultants, controllers, managers. We kunnen de workshop eventueel per operationele laag organiseren of voor een multidisciplinair team.

 • Online of fysiek. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: 8-12 personen om de interactie optimaal te faciliteren.

 • Duur: 3 uren

 • Investering: €175,- excl. BTW per persoon.