Opzet

Praktisch en helder uitgelegd.

In deze interactieve workshop staan we stil bij de introductie van Data-Governance en Datamanagement. We slaan de brug van theorie naar de praktische uitwerking met herkenbare casuïstiek. We geven tips & tricks op het gebied van processen, IT en cultuur. Verder staan we stil bij veel voorkomende valkuilen, datakwaliteit, modelleren, design en überhaupt het nut van Data-Governance en Datamanagement.

Agenda

Wat leer je in deze workshop?

 • Korte opfrisbeurt data

  Data-taal, data-cultuur, data-organisatie

  Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken voor jullie organisatie? We pakken kort de theorie er bij en slaan vanuit daar met jullie de brug naar jullie organisatie en dagelijkse praktijk. Dit is het vertrekpunt voor de rest van de workshop. Het helpt als van te voren op hoofdlijnen inzichtelijk is waar de organisatie momenteel staat, dit is overigens geen vereiste voor een geslaagde workshop.

 • Data-Governance verdieping

  Inclusief enkele herkenbare cases

  Organisatie gereedheid en volwassenheid: hoe test je dat? Soorten introductie (invasive/non-invasive). Volwassenheid organisatie en overgang naar opererende governance. Succes van governance, tips & trics: Data-Governance hulpmiddelen en technieken: processen, IT, cultuur.

 • Datamanagement verdieping

  Inclusief enkele herkenbare cases

  Het nut en de valkuilen van het organiseren van je data. Terminologie, architectuur, modelleren, design, opslag, integratie, warehouse. Metadata management, referentie & master data, document & content management, beveiliging. Het nut en de valkuilen van het regisseren van je data. data kwaliteit, modelleren, design.

Checklist

We geven deze workshop voor een organisatie intern. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: beleidsmedewerkers, business analisten, adviseurs, consultants, controllers, managers. We kunnen de workshop eventueel per operationele laag organiseren of voor een multidisciplinair team.

 • Online of fysiek. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: 8-12 personen om de interactie optimaal te faciliteren.

 • Duur: 3 uren