Opzet

Praktisch & interactief

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om beter je eigen informatiebehoefte te concretiseren, kun je effectiever communiceren over data, ben je beter in staat anderen te overtuigen met jouw inzichten en ben je meer in staat om datagedrevener beslissingen te nemen. We gaan actief aan de slag met jouw data soft skills zodat je na de workshop direct de nieuwe inzichten en adviezen in je eigen praktijk kunt toepassen.

Agenda

Wat leer je in deze workshop

 • Korte opfrisbeurt data

  Data-taal, data-cultuur, data-organisatie

  Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken voor jullie organisatie? We pakken kort de theorie er bij en slaan vanuit daar met jullie de brug naar jullie organisatie en dagelijkse praktijk. Dit is het vertrekpunt voor de rest van de workshop. Het helpt als de data-strategie van de organisatie bekend is, dit is overigens geen vereiste voor een geslaagde workshop.

 • Informatiebehoeften eindgebruikers

  Mijn informatiepositie

  Hoe sla je de brug vanuit de organisatorische doelstellingen naar jou als individu? Welke data 'moet' ik eigenlijk hebben om mijn werk goed te kunnen doen? Hoe kom ik aan die data, hoe interpreteer ik die data. Hoe bepaal ik hoe ik de data wil zien en hoe vaak, in een analyse, rapportage of dashboard?

 • Het cyclische proces binnen datagedreven werken

  Doel > informatiebehoefte > data > informatie > kennis > inzicht > actie > evalueren

  Oké, er is een rapportage of een dashboard die ik tot mijn beschikking heb, en nu? We leren je hoe je data kunt interpreteren, in context zet, omzet in informatie, en deze informatie omzet in kennis en inzichten. Vervolgens leren we je hoe je belangrijke stakeholders kunt overtuigen om iets te doen met deze inzichten of hoe jezelf concrete verbeteracties kunt uitvoeren.

Checklist

We geven deze workshop voor een organisatie intern. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: beleidsmedewerkers, business analisten, adviseurs, consultants, controllers, managers. We kunnen de workshop eventueel per operationele laag organiseren of voor een multidisciplinair team.

 • Online of fysiek. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: 8-12 personen om de interactie optimaal te faciliteren.

 • Duur: 3 uren

 • Investering: €175,- excl. BTW per persoon.