Workshop Data-Strategie

Een wijze data-koers.

In deze interactieve workshop staan we stil bij onder andere: waar begin je als organisatie? Organisatie gereedheid en volwassenheid, techniek, mensen & cultuur, organisatie & operatie, waarden en stakeholdersmanagement. We sluiten af met praktische voorbeelden en een vrijblijvende opdracht voor je eigen organisatie.

Agenda

Wat leer je in deze workshop?

 • Korte opfrisbeurt data

  Data-taal, data-cultuur, data-organisatie

  Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken voor jullie organisatie? We pakken kort de theorie er bij en slaan vanuit daar met jullie de brug naar jullie organisatie en dagelijkse praktijk. Dit is het vertrekpunt voor de rest van de workshop. Het helpt als van te voren op hoofdlijnen inzichtelijk is waar de organisatie momenteel staat, dit is overigens geen vereiste voor een geslaagde workshop.

 • Data strategie: de start.

  Theorie

  Organisatie gereedheid en volwassenheid: hoe test je dat? Data strategie modellen, techniek, mensen & cultuur, organisatie & operatie, waarde. Opdracht: model voor eigen organisatie.

 • Data strategie: implementatie.

  In de praktijk

  Stakeholdermanagement, de kracht van kleine stappen, de kracht van balans, de kracht van leren & bijsturen, learnings & wat kan je zelf doen. Opdracht: reflectie op eigen praktijk.

Checklist

We geven deze workshop voor een organisatie intern. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: beleidsmedewerkers, business analisten, adviseurs, consultants, controllers, managers. We kunnen de workshop eventueel per operationele laag organiseren of voor een multidisciplinair team.

 • Online of fysiek. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: 8-12 personen om de interactie optimaal te faciliteren.

 • Duur: 3 uren