Missie

8 miljard mensen helpen ​ om datageletterder te worden​ en houden.

Wij geloven er in dat íedereen er baat bij heeft datageletterder te worden. Net als lezen & schrijven vinden wij datageletterdheid een basis competentie. Dus wij zetten ons in voor kinderen, scholieren, studenten, professionals, werkzoekenden, gepensioneerden en anderen. 

Visie

Data is de toekomst​ en datageletterdheid de skill van de toekomst​.

We willen mensen helpen betere keuzes te maken met data in hun privé en zakelijke leven. We willen mensen data-bewuster krijgen en meer zekerheid bieden over hun baan in de data-toekomst door hen op te leiden in datageletterdheid. Om professionals te ondersteunen in hun data soft skills zodat zij beter hun werk kunnen doen binnen de organisaties waar zij werken. We ondersteunen organisaties om datagedrevener te werken en middelen efficiënter en effectiever in te zetten.  ​

Kernwaarden

Het gaat eerst om de mens, dan om de data.

  • Eerlijk & Transparant

    Onze trainers van Datacompetent zijn altijd eerlijk en transparant.

  • Leren & Verbeteren

    De mensen bij Datacompetent willen continu leren en verbeteren.

  • Samen bereik je meer

    Bij Datacompetent geloven we in samen, ook (en juist) mét de klant .

Janita Sluurman

Accelerating results with data & communications.

Janita heeft een achtergrond in communicatie, Data-Strategie, Data-Governance, Data-Management en is in diverse data-initiatieven eindverantwoordelijk. Binnen Datacompetent stelt zij kaders op voor opleidingen, geeft ze workshops aan organisaties en geeft ze strategisch advies.

Peter Frans Oosterbaan

We scheppen data-bewustzijn, besef en enthousiasme.

Peter Frans heeft het zijn levensmissie gemaakt anderen te leren over datageletterdheid. Hij is actief aan de Hogeschool NHL-Stenden als Docent op het gebied van datageletterdheid. Daarnaast is hij de oprichter van Datacompetent en geeft hij wekelijks informatiesessies, trainingen en workshops op het gebied van datageletterdheid en data soft skills.

Mark van der Veen

Data, Innovation & Governance and IT: DIG-IT.

Naast Datacompetent is Mark actief als Senior Architect bij Nationale Nederlanden en als Docent Business Intelligence bij de Hogeschool Utrecht. Bij Datacompetent geeft Mark workshops om medewerkers te activeren om met rapportages en dashboards te werken en onderdeel te laten zijn van hun primaire werkprocessen. Mark heeft datageletterdheid als onderwerp in zijn pakket als bestuurslid bij DAMA NL.

Lotte Eenink

Communiceren over datageletterdheid is mijn ding.

Lotte is een creatieveling die veel raad weet met communicatie, tekst en design. En ze heeft veel affiniteit met data en datageletterdheid. Deze twee passies combineert ze door relatief complexe begrippen en materie binnen de wereld van data op een zo laagdrempelige manier uit te leggen. Ze kan zich uitstekend verplaatsen in de eindgebruikers binnen organisaties om hen op die manier meer op weg te helpen kennis en kunde te verkrijgen van en in datageletterdheid.

Charlotte Altena

Chocola maken van data, en dan vooral tekstueel!

Charlotte heeft als onderzoeker veel met data gewerkt en had daarbij als missie om te tellen en vertellen: de wereld van cijfers combineren met kwalitatief onderzoek. Nu is ze vooral bezig met processen rond datagedreven werken. Over deze thema's vertelt en schrijft ze graag, om zo mensen te motiveren meer met data te doen. Voor Datacompetent is ze betrokken bij de micro-learnings.

Download onze whitepapers

Verdiepende informatie over actuele onderwerpen met betrekking tot datageletterdheid.