Data365 in de praktijk

Praktisch, laagdrempelig en eenvoudig in gebruik. Met Data365 werken medewerkers zelf 24/7 en 365 dagen aan hun eigen datageletterdheid. Ze leren met behulp van hun persoonlijk data-profiel en eigen functie. Als lid krijg je toegang tot de database van Data365 voor je hele organisatie.

  • DS3© Framework

    Alle learnings in Data365 staan 1-op-1 in lijn met de competenties binnen het didactische DS3© Framework. Met het DS3© Framework, Data Soft Skills Status, meet je eenvoudig de datageletterdheid. Data365 biedt geen losstaande e-learnings of modules. Alles wat wij ontwikkelen is gebaseerd op het DS3© Framework. Dit zorgt voor een stevige fundering van waaruit wij alles ontwikkelen.

  • Leerinstrumenten

    Data365 is gevuld met theorie, artikelen, infographics, video's, games, praktijksituaties, casuïstiek en nog veel meer. Met de nadruk op praktische oefeningen om de opgedane stof zelf in de praktijk te oefenen. Met de data en informatieproducten van de organisatie zelf.

  • Maandelijks nieuwe update

    Elke maand verversen we de database van Data365 met actuele didactische content. Dit doen we met ons eigen team van data-experts en onderwijskundigen. Daarnaast werken we samen met experts uit het veld en met partners die gespecialiseerd zijn in een onderdeel binnen datagedreven werken. We volgen ontwikkelingen uit de markt en maatschappij op de voet en lopen altijd voor op de troepen. Tenslotte ontwikkelen we continu door op basis van de feedback en wensen van onze leden.

Test het lidmaatschap op Data365 vrijblijvend voor 14 dagen.

Maak kennis met Data365.


Meer weten over het DS3© Framework?

Download de brochure en lees alles over Data Soft SKills en het DS3© Framework

Bewezen Framework

Wetenschappelijk onderbouwd

De zoektocht naar een framework voor datageletterdheid bracht ons bij verschillende boeken, literaire uitgaves en wetenschappelijke onderzoeken over gecijferdheid, ‘normale’ geletterdheid en visies op datageletterdheid uit de praktijk. Wij hebben dit samengevoegd, geanalyseerd en zijn tot een eigen framework gekomen: het DS3© Framework. Het assessment wat hieraan ten grondslag ligt, is intensief zowel kwantitatief als kwalitatief getoetst door wetenschappers uit diverse hoeken. Het DS3© Framework is daarom geregistreerd op 21 januari 2022 bij het BOIP, Benelux Office for Intellectual Property onder inschrijvingsnummer 1458452.

DS3©: Data Soft Skills Status

Mensen zorgen voor succesvol datagedreven werken

Werken met data gaat om mensen. Constant blijkt dat goede processen, systemen en beleidsdocumenten belangrijk zijn om datagedreven te werken, maar dat mensen uiteindelijk het verschil maken tussen falen en succes. Het zijn de vaardigheden van de mensen uit de organisatie die er voor zorgen op welke manier data worden uitgenut. Het zijn de zogenaamde ‘soft skills’, ook wel ‘human’ skills’, die de drijfveren zijn van de potentie om data te begrijpen, lezen, analyseren en communiceren. Ons DS3© Framework geeft inzicht in de mate waarin een individu de competenties beheerst, wat ingedeeld is in profielen.

Datagedreven opleiden & ontwikkelen

Op basis van een persoonlijk data profiel

Het DS3© Framework is gekoppeld aan een assessment om de datageletterdheid te meten en te matchen aan een profiel. Dit biedt op managementniveau inzichten in de te varen koers om de organisatie als geheel meer datagedreven te maken. Op individueel niveau krijg je concreet inzicht in de onderwerpen die ontwikkeling kunnen gebruiken.

Leuk leren!

Leren vanuit intrinsieke motivatie

Aan het framework hebben wij een platform gekoppeld. Dit platform is dusdanig ontworpen om een optimale didactische ervaring te bieden aan de behoeften van de moderne medewerker. Leuk leren, anytime, anywhere. Micro-learnings, kleine games en opdrachten worden via een algoritme automatisch aangeboden in jouw persoonlijke profiel. Heb je genoeg geoefend en het examen behaald? Dan ontvang je een certificaat om jouw beheersing van deze 21st-century skills aan te tonen aan jouw (potentiële nieuwe) werkgever.

Plan een demo

Plan een live demo met 1 van onze gespecialiseerde trainers en maak kennis met Data365