Live! Datadonderdag april 2024

Onderwerp van de maand: Hoe herken ik fouten in data?

Hoe herken ik fouten in data? In deze Datadonderdag staan we stil bij het proces van data toetsen op kwaliteit. Herken jij afwijkingen en fouten? Op een laagdrempelige manier leggen we met praktische voorbeelden uit wat jij er aan hebt om je (meer) met data bezig te gaan houden.

Live! Datadonderdag maart 2024

Onderwerp van de maand: De Datagedreven Consulent in het Sociaal Domein

In deze Datadonderdag staan we stil bij de Datagedreven Consulent in het Sociaal Domein. Op een begrijpelijke manier en met een niet-technische taal delen we kennis over wat datagedreven werken kan betekenen voor jou als consulent in het sociaal domein. We delen voorbeelden uit het land en bespreken welke kennis en vaardigheden nuttig zouden kunnen zijn voor jou.

Live! Datadonderdag februari 2024

Onderwerp van de maand: Data Governance & Data Management voor dummies...

In deze Datadonderdag verfrissen we jouw kennis over Data Governance & Data Management. Op een begrijpelijke manier en met een niet technische taal delen we kennis over wat jij als zogenaamde 'dummie' moet weten over Data Governance & Data Management. Hoe kom jij er mee in aanraking? Wat moet je er eigenlijk over weten als je niet op de IT-afdeling werkt?

Live! Datadonderdag januari 2024

Onderwerp van de maand: Datagedreven werken 2024 | Spoedcursus

Ben jij ook even toe aan een opfrisbeurt in datagedreven werken? Wil jij weten wat de belangrijkste zaken zijn om op te letten in 2024? Met betrekking tot datagedreven werken dan 👻. Schrijf je dan nu in voor de #Datadonderdag van januari 2024 met daarin: 🔍Waarom datagedreven werken in 2024? 🔍Concrete voorbeelden van toegevoegde waarde datagedreven werken. 🔍De opkomst van datageletterdheid in 2024!

Live! Datadonderdag november 2023

Onderwerp van de maand: Digital twin & Datageletterdheid

In deze Datadonderdag staan we stil bij de mogelijkheden die je als organisatie hebt als het gaat om een digital twin. Vanuit een datageletterdheids-blik kijken we naar deze innovatieve ontwikkeling en de maatschappelijke mogelijkheden. Wat is een digital twin? Wat is de toegevoegde waarde? Welke randvoorwaarden zijn er? Proces: van idee binnen je opgave naar de concrete invulling van een datagedreven project?

Live! Datadonderdag oktober 2023

Onderwerp van de maand: Gedrags- en cultuurverandering binnen Datagedreven werken.

In deze Datadonderdag staan we stil bij wat er nodig is om invloed uit te oefenen op de benodigde gedrags- en cultuurverandering binnen Datagedreven werken. Welk gedrag zien we nu vooral van medewerkers in organisaties als het aan komt op datagedreven werken? Welke cultuursverandering is noodzakelijk om duurzaam effectief datagedreven werken te organiseren? Hoe breng je dit in kaart, hoe kun je met behulp van keine stapjes verandering triggeren en voeden zodat men intrinstiek gemotiveerd wordt om aan de slag te gaan met datagedreven werken?

Live! Datadonderdag september 2023

Onderwerp van de maand: Hoe word je enthousiaster over data? Met de misleidende grafieken-quiz!

In deze Datadonderdag wekken we enthousiasme om meer met data te gaan werken door de misleidende grafieken-quiz. Misleidende grafieken-quiz We gaan een reeks grafieken langs waar iets 'mis' mee is, herken jij wat er fout, onnauwkeurig of misleidend is? Weet jij hoe er gesjoemeld is? Na afloop bespreken we de meest voorkomende fouten in grafieken en delen we praktische tips en tricks. En als het goed is ben je íets enthousiaster geworden om meer met data aan de slag te gaan! ​​​​​​​

Live! Datadonderdag augustus 2023

Onderwerp van de maand: Van Data naar Actie: sturen vanuit de strategische invalshoek.

Hoe ga je van data naar actie? Welke stappen zitten hier precies tussen? Hoe kun je hier zelf mee aan de slag? In een drieluik van drie webinars staan we stil bij de stappen van data naar actie voor de drie verschillende informatielagen: strategisch, tactisch en operationeel. In de Datadonderdag van 31 augustus 2023 zoomen we in op de stappen die je zet om van data naar actie te gaan, specifiek voor medewerkers die werkzaam zijn in de strategische informatielaag. Met ludieke voorbeelden creëren we bewustzijn in verschillende stappen, kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

Live! Datadonderdag juli 2023

Onderwerp van de maand: Van Data naar Actie: sturen vanuit de tactische invalshoek.

Hoe ga je van data naar actie? Welke stappen zitten hier precies tussen? Hoe kun je hier zelf mee aan de slag? In een drieluik van drie webinars staan we stil bij de stappen van data naar actie voor de drie verschillende informatielagen: strategisch, tactisch en operationeel. In de Datadonderdag van 27 juli 2023 zoomen we in op de stappen die je zet om van data naar actie te gaan, specifiek voor medewerkers die werkzaam zijn in de tactische informatielaag. Met ludieke voorbeelden creëren we bewustzijn in verschillende stappen, kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

Live! Datadonderdag juni 2023

Onderwerp van de maand: Van Data naar Actie: sturen vanuit de operationele invalshoek

Hoe ga je van data naar actie? Welke stappen zitten hier precies tussen? Hoe kun je hier zelf mee aan de slag? In een drieluik van drie webinars staan we stil bij de stappen van data naar actie voor de drie verschillende informatielagen: strategisch, tactisch en operationeel. In de Datadonderdag van 29 juni 2023 zoomen we in op de stappen die je zet om van data naar actie te gaan, specifiek voor medewerkers die werkzaam zijn in de operationele informatielaag. Met ludieke voorbeelden creëren we bewustzijn in verschillende stappen, kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

Live! Datadonderdag mei 2023

Onderwerp van de maand: Datagedreven communiceren

Hoe vaak hoor je: de business kan niet goed haar informatiebehoeften beschrijven. Of: de collega's van IT hebben niet gebouwd wat we wilden... Er zit een gat tussen de business en IT. De techniek, processen en doelen zijn ingericht en opgesteld. Nu is het aan de mensen om er chocola van te maken. Maar daarvoor moet men wel dezelfde data-taal kunnen spreken om elkaar te begrijpen.

On demand! Datadonderdag april 2023

Onderwerp van de maand: Datagedreven leiderschap

Datagedreven leiderschap, wat is dat precies? Wat wordt er van managers, teamleiders, directeuren en bestuurders verwacht als het aankomt op datagedreven werken? Hoeveel kennis over data en welke data soft skills zijn voor deze doelgroep van belang? Hoe maak je datagedreven beslissingen?

Live! Datadonderdag maart 2023

Onderwerp van de maand: wat komt er kijken bij datagedreven werken?

Heb jij wel eens van de term ‘datagedreven werken’ gehoord, maar vind je dat nog wat abstract? Wil jij dat jouw organisatie beter met data omgaat, maar weet je niet hoe? In deze webinar bespreken wij de belangrijkste zaken die komen kijken bij datagedreven werken. Je komt erachter dat het niet allemaal om data gaat, maar om heel veel meer!

Live! Datadonderdag februari 2023

Onderwerp van de maand: aan de slag met tabellen & grafieken

Hoe herken ik data? Hoe lees ik tabellen & grafieken? Hoe begrijp ik wat ik lees in tabellen & grafieken? Hoe analyseer ik tabellen & grafieken? Hoe communiceer ik over bevindingen? Hoe stel ik acties op voor mezelf en voor anderen? Met de focus op acties doen met data!

Live! Datadonderdag januari 2023

Onderwerp van de maand: Manipulatieve Datavisualisatie

Waarom wordt datavisualisatie steeds belangrijker? In deze dataonderdag staan we stil bij manipulatieve datavisualisatie. We delen een praktische checklist om zelf te gebruiken als je met visualisaties in je dagelijkse werk of privé te maken krijgt. Ook staan we stil bij acties & beslissingen nemen met heldere datavisualisaties.

Live! Datadonderdag november 2022

In gesprek met: Berend Alberts-de Gier

Datadonderdag 24 november: In gesprek met Berend Alberts-de Gier, senior Beleidsmedewerker Data bij VNG, over de toepassing van data ethiek in de moderne samenleving. Berend heeft een achtergrond in AI en ethiek, en weet als geen ander hoe belangrijk bewustwording van ons handelen is binnen de digitale transformatie.

Live! Datadonderdag oktober 2022

In gesprek met: Marieke van Gent

We gaan in gesprek met Marieke van Gent. Wat is haar visie op datageletterdheid? Welke ontwikkelingen ziet zij in de cultuurbranche met betrekking tot datagedreven werken? Voor meer informatie en inschrijven, klik op onderstaande link.

Live! Datadonderdag september 2022

In gesprek met: Ronald Baan, President DAMA NL

We gaan in gesprek met Ronald Baan. Wat is zijn visie op datageletterdheid? Welke ontwikkelingen ziet hij in de data-wereld? Voor meer informatie en inschrijven, klik op onderstaande link.