Live! Datadonderdag februari 2023

Onderwerp van de maand: aan de slag met tabellen & grafieken

Hoe herken ik data? Hoe lees ik tabellen & grafieken? Hoe begrijp ik wat ik lees in tabellen & grafieken? Hoe analyseer ik tabellen & grafieken? Hoe communiceer ik over bevindingen? Hoe stel ik acties op voor mezelf en voor anderen? Met de focus op acties doen met data!

Live! Datadonderdag januari 2023

Onderwerp van de maand: Manipulatieve Datavisualisatie

Waarom wordt datavisualisatie steeds belangrijker? In deze dataonderdag staan we stil bij manipulatieve datavisualisatie. We delen een praktische checklist om zelf te gebruiken als je met visualisaties in je dagelijkse werk of privé te maken krijgt. Ook staan we stil bij acties & beslissingen nemen met heldere datavisualisaties.

Live! Datadonderdag november 2022

In gesprek met: Berend Alberts-de Gier

Datadonderdag 24 november: In gesprek met Berend Alberts-de Gier, senior Beleidsmedewerker Data bij VNG, over de toepassing van data ethiek in de moderne samenleving. Berend heeft een achtergrond in AI en ethiek, en weet als geen ander hoe belangrijk bewustwording van ons handelen is binnen de digitale transformatie.

Live! Datadonderdag oktober 2022

In gesprek met: Marieke van Gent

We gaan in gesprek met Marieke van Gent. Wat is haar visie op datageletterdheid? Welke ontwikkelingen ziet zij in de cultuurbranche met betrekking tot datagedreven werken? Voor meer informatie en inschrijven, klik op onderstaande link.

Live! Datadonderdag september 2022

In gesprek met: Ronald Baan, President DAMA NL

We gaan in gesprek met Ronald Baan. Wat is zijn visie op datageletterdheid? Welke ontwikkelingen ziet hij in de data-wereld? Voor meer informatie en inschrijven, klik op onderstaande link.