Datagame

Ludiek & leerzaam

Veel organisaties willen en moeten aan de slag met data. Beter, zorgvuldiger, slimmer. Dat beperkt zich niet alleen tot zoemende hardware en soepele software. De gebruiker, de manager en de medewerker, spelen een grote rol. Zij moeten op een andere manier aan de slag. Datagedreven werken. Wat is dat dan precies? Welk gedrag moet anders?

Agenda

Waar leer je in deze workshop?

 • Doel: een moord oplossen!

  Binnen 60 minuten

  Je moet binnen 60 minuten in een team van 4 spelers op een datagedreven manier een moord oplossen. Tijdens het spel krijg je allerlei tips vanuit het spel, van de commissaris en van je teamspelers. Lukt het jou de juiste verdachte te arresteren met het juiste bewijsmateriaal op een datagedreven manier?

 • 7 leerdoelen Datagedreven werken

  Didactisch, bewust en onbewust

  In de Datagame zitten 7 didactische leerdoelen omtrent Datagedreven werken 'verstopt'. Elk leerdoel heeft enkele praktische spelelementen waar élke speler mee te maken krijgt. De leerdoelen zijn: Kennis over data & informatie; Inzicht in het nut van het toepassen van data; Inzicht in het nut van het delen van data; Inzicht in nu van het open staan voor nieuwe data technologieën; Bewustzijn hebben in data risico’s; Inzicht in hoe data kansen kan creëren; Inzicht in het nemen van verantwoordelijkheid rondom data.

 • 7 leerdoelen Samenwerken

  Didactisch, bewust en onbewust

  Er zitten eveneens 7 didactische leerdoelen omtrent Samenwerken verwerkt in het spel. Bijvoorbeeld: effectief communiceren, afstemmen, toenadering zoeken en kennis delen.

Checklist

We geven deze workshop voor een organisatie intern. Op die manier kunnen we goed de brug slaan naar jullie eigen organisatie en zorg je ervoor als team of afdeling dat je mét elkaar bewuster wordt dat duurzaam succesvol datagedreven werken teaminzet is.

 • Doelgroep: beleidsmedewerkers, business analisten, adviseurs, consultants, controllers, managers. We kunnen de workshop eventueel per operationele laag organiseren of voor een multidisciplinair team.

 • Online of fysiek. Deze workshop is exclusief voor organisaties, je kunt je niet los inschrijven.

 • Omvang: in teams van 4. Aantal onbeperkt!

 • Duur: 1,5 uur á 2,5 uur afhankelijk van de wensen.

Digital Rocks

Serious Gaming partner

Datacompetent & Digital Rocks hebben de handen in een geslagen. Daar waar Digital Rocks met de Datagame zorgt voor de juiste ‘awareness’ rondom het belang van Datagedreven Werken, pakt Datacompetent vanaf daar de draad op. Met bijvoorbeeld trainingen, masterclasses en leerlijnen of uitwerken van een data strategie. Deze combinatie van awareness + deep dive + action geeft iedere organisatie een vliegende start ten aanzien van Datagedreven werken. Datacompetent host de hele sessie incl. Datagame.