Opzet

E-learning Datageletterdheid Fundamentals.

 • Branche

  Deze toegankelijke E-learning is branche- en domeinonafhankelijk ontwikkeld. Het is relevant voor publieke organisaties, private partijen en semi-publieke organisaties.

 • Instapniveau

  Je hebt geen voorkennis of een specifieke opleiding nodig om deze E-learning succesvol af te ronden. Elke medewerker, elke functie, elke rol en elke organisatie heeft baat bij deze E-learning.

 • Resultaten

  Na het succesvol afronden van deze E-learning ben je fundamenteel datageletterd. Dat wil zeggen dat je een sterke basis hebt gelegd om zelfverzekerd je werk te kunnen doen in de data-toekomst. Bij het behalen van het eindexamen krijg je een erkend certificaat.

Doelgroep

Voor wie is deze E-learning?

Datageletterdheid Fundamentals is voor iedereen die aan de start staat om meer te werken met data en voor degenen die op zoek zijn naar meer data-bewustzijn en data-zekerheid. Als je je soms nog onzeker voelt om effectief te werken met data dan is deze E-learning voor jou. Ook voor degenen waar data nog een 'ver van m'n bed show' is zullen heel veel hebben aan deze E-learning. Je hebt totaal geen ervaring, opleiding of voorkennis nodig. Deze E-learning is voor iedereen die een sterke fundering zoekt om data te kunnen herkennen, te lezen, er mee te werken, eventueel te analyseren en er over te communiceren.

Opbouw

Een goede mix en balans tussen begrijpbare theorie, praktijkvoorbeelden, tussentijdse toetsen en herkenbare situaties.

 • Ruim 6 uur aan studiemateriaal

 • 24 verschillende topics

 • 8 tussentijdse toetsen en 1 eindexamen

Inhoud

Wat leer ik zoal in deze E-learning?

 • Data herkennen en lezen, datageletterdheid, datagedreven werken. Data, informatie, Big Data, open data. Data-bewustzijn, infographics, tabellen, grafieken, rapportages en dashboards.

 • Basisconcepten data-analyse, organisatiedoelen, kritische vragen stellen, data-keten, data-volwassenheid, conclusies trekken, basis ethiek, basis governance, betrouwbaarheid en datakwaliteit. Visualisaties, registratiesystemen, strategie, visie, missie, datawarehousing, cultuur, organisatie.

 • Het belang van data in de wereld, succes Big Tech, IoT, informatiepositie, basis BI, KPI's, bouwstenen analyse, vaak gemaakte fouten, datastorytelling, privacy. Data-rollen, technologie, processen. Tips & tricks voor jezelf om mee te oefenen.

Praktische informatie

 • Schaalbaarheid

  Als organisatie kun je eenvoudig tientallen, honderden dan wel duizenden medewerkers met één druk op de knop toegang verlenen tot de E-learning.

 • Toegang

  Datacompetent heeft een eigen intuïtief platform waar je als organisatie eenvoudig en laagdrempelig gebruik van kan maken tegen lage kosten. Ook kan de E-learning onderdeel worden van een ander platform of van het platform van een organisatie zelf.

 • Positionering

  De E-learning is op vele manier te positioneren binnen een organisatie. Bijvoorbeeld bij de opstart van een project, als onderdeel van een leerlijn, opvolging van een workshop, onboarding van nieuwe medewerkers, onderdeel van een module of opleiding of in combinatie met een andere training.