DS3©-Framework

Wetenschappelijk onderbouwd.

De zoektocht naar een framework voor datageletterdheid bracht ons bij verschillende boeken, literaire uitgaves en wetenschappelijke onderzoeken over gecijferdheid, ‘normale’ geletterdheid en visies op datageletterdheid uit de praktijk. Wij hebben dit samengevoegd, geanalyseerd en zijn tot een eigen framework gekomen: het DS3©-Framework. Het assessment wat hieraan ten grondslag ligt, is intensief zowel kwantitatief als kwalitatief getoetst door wetenschappers uit diverse hoeken. Het DS3©-Framework is daarom geregistreerd op 21 januari 2022 bij het BOIP, Benelux Office for Intellectual Property onder inschrijvingsnummer 1458452.

DS3©: Data Soft Skills Status

Mensen zorgen voor succesvol datagedreven werken.

Werken met data gaat om mensen. Constant blijkt dat goede processen, systemen en beleidsdocumenten belangrijk zijn om datagedreven te werken, maar dat mensen uiteindelijk het verschil maken tussen falen en succes. Het zijn de vaardigheden van de mensen uit de organisatie die er voor zorgen op welke manier data worden uitgenut. Het zijn de zogenaamde ‘soft skills’, ook wel ‘human’ skills’, die de drijfveren zijn van de potentie om data te begrijpen, lezen, analyseren en communiceren. Ons DS3©-Framework geeft inzicht in de mate waarin een individu de competenties beheerst, wat ingedeeld is in profielen.

Datagedreven opleiden & ontwikkelen

Persoonlijke data-profiel.

Het DS3©-Framework is gekoppeld aan een assessment om de datageletterdheid te meten en te matchen aan een profiel. Dit biedt op managementniveau inzichten in de te varen koers om de organisatie als geheel meer datagedreven te maken. Op individueel niveau krijg je concreet inzicht in de onderwerpen die ontwikkeling kunnen gebruiken.

Leuk leren

Intrinsieke motivatie.

Aan het framework hebben wij een platform gekoppeld. Dit platform is dusdanig ontworpen om een optimale didactische ervaring te bieden aan de behoeften van de moderne medewerker. Leuk leren, anytime, anywhere. Micro-learnings, kleine games en opdrachten worden via een algoritme automatisch aangeboden in jouw persoonlijke profiel. Heb je genoeg geoefend en het examen behaald? Dan ontvang je een certificaat om jouw beheersing van deze 21st-century skills aan te tonen aan jouw (potentiële nieuwe) werkgever.

Referenties

Meer informatie?

Neem contact met ons op en we helpen je graag op weg.