Datageletterdheid Fundamentals

De basis in datageletterdheid.

Data is niet meer weg te denken. Niet in je privé leven en zeker niet binnen organisaties. Er is steeds meer en meer data terwijl de vaardigheden van de mens om hier daadwerkelijks iets mee te doen achter blijft. Er is een gat, 'the gap', en dit gat wordt alsmaar groter door de exponentiële groei van data. Met de opleiding 'Datageletterdheid Fundamentals' beschik je over de solide basis in data, datageletterdheid en datagedreven werken en dicht je het gat.

Datageletterdheid Strategisch

Datageletterdheid met verdiepende impact.

Welke kaders zijn noodzakelijk binnen een datagedreven organisatie? En hoe creëer je een leercultuur waarin datagedreven handelen onderdeel is van primaire werkprocessen en geankerd beleid is? We verdiepen ons in onder andere over: Ethiek, Governance, Strategie, Cultuur & Organisatie, Datastorytelling en datagedreven beslissingen nemen en overtuigen.

Datageletterdheid Finance

De datageletterde financial, data zijn meer dan cijfers.

Binnen de opleiding 'Datageletterdheid Finance' verbinden we de datageletterdheid aan de financiële wereld. Vanuit de dagelijkse en jaarlijkse werkzaamheden van de financial koppelen we datageletterdheid aan de werkprocessen. Vanuit daar kun je met de voordelen en de kansen die data bieden eenvoudiger en efficiënter je werkzaamheden uitvoeren, kijk je verder dan alleen de cijfers en kun je nieuwe inzichten vertalen in gerichte verbeteracties en door middel van datastorytelling effectief omzetten in gedegen onderbouwd advies.

Datageletterdheid Sociaal Domein

Domein specifiek en verdiepend.

Van registratieproces tot bekostigingssystematiek tot en met effectmonitoring. Binnen deze opleiding verbinden we data aan alle onderdelen binnen het sociaal domein. Hiermee zorgen we ervoor dat er dezelfde data-taal wordt gesproken tussen Beleid & IT. Vanuit de inhoud van Jeugd, Wmo, Participatie, Armoede & Schuld en Onderwijs verbinden we datagedreven werken aan dagelijkse operationele, tactische en strategische werkzaamheden.