Standaard-maatwerk

We organiseren en faciliteren regelmatig trainingen, workshops en inspiratiesessies. Ook kun je bij ons terecht voor het houden een key-note of het voorzitten van een heisessie, round-table of bijvoorbeeld een data-dag. We matchen ons aanbod altijd met de behoeften van de opdrachtgever, het publiek en de doelgroep. Daarmee leveren we standaard maatwerk.

Datagedreven werken

Een start met datagedreven werken, een boost of een verdieping

Data, datagedreven werken, datageletterdheid; dit zijn termen die zelf nog weinig zeggen en context nodig hebben. In deze training brengen wij het abstractieniveau hiervan omlaag en maken we concreet wat ze betekenen. Hierbij gaan we vooral in op de praktische toepassingen van data, de impact van de trends en de eigen verantwoordelijkheid van een ieder in de organisatie. Eveneens staan we stil bij het proces van datagedreven werken en hoe zich dat vertaalt naar een individu.

Aan de slag met data!

In staat zijn om effectief te werken met tabellen & grafieken, rapportages en dashboards

Meer en beter besef en bewustzijn van de processtappen tussen data en actie. Je kunt eenvoudiger tabellen, grafieken, rapportages en dashboards lezen, begrijpen, analyseren en toepassen in de praktijk. Je bent beter in staat om kritische vragen te stellen over datavisualisaties. Samen met je collega's ga je in deze training actief aan de slag en oefenen met data, tabellen, grafieken, rapportages en dashboards. Ben jij in staat om alle goede antwoorden te vinden? Kun jij data goed toetsen op juistheid en volledigheid om goede beslissingen te nemen?

Enkele van onze opdrachtgevers

Data-Ethiek

Informeren en awareness creëren over data-ethische vraagstukken binnen datagedreven werken

In deze interactieve workshop staan we onder andere stil bij: de basisbeginselen, praktisch afwegingskader, innoveren vanuit publieke waarden, inzet van data, inzet van AI, wet- en regelgeving & AVG, transparantie en verantwoording, monitoring en evaluatie. Afhankelijk van de wensen en behoeften bouwen we de training op maat. We kunnen een algemene 'starten met data-ethiek' training verzorgen alsook een verdiepende training.

Communiceren

Datagedreven communiceren

Hoe vaak hoor je: de business kan niet goed haar informatiebehoeften beschrijven. Of: de collega's van IT hebben niet gebouwd wat we wilden... Er zit een gat tussen de business en IT. De techniek, processen en doelen zijn ingericht en opgesteld. Nu is het aan de mensen om er chocola van te maken. Maar daarvoor moet men wel dezelfde data-taal kunnen spreken om elkaar te begrijpen.

Datastorytelling

Data + visualisaties + een goed verhaal

Data groeit exponentieel, het wordt dus steeds meer een kunst om de verborgen inzichten in deze data effectief om te zetten in adviezen en acties voor de juiste doelgroepen. Hoe overtuig je anderen om iets met de data-inzichten te gaan doen? Hoe verpak je je boodschap zodat het zo effectief mogelijk ontvangen wordt?

Specifieke behoeften in een data-onderwerp? Op zoek naar een combinatie of een leerlijn?

Ons aanbod is breed en divers, bovenstaande trainingen zijn een selectie uit ons aanbod. Samen met de opdrachtgever brengen we de behoeften in kaart en verkennen we de mogelijkheden in online en fysiek aanbod. Eventueel kunnen we in combinatie met ons bewezen assessment in kaart brengen bij welke doelgroepen welke behoeften precies spelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer informatie over onze aanpak of ons aanbod? In een kort gesprek maken we graag kennis en verkennen we de mogelijkheden. Liever mailen of bellen? Dat kan via [email protected] of 06-28735345.