Boek: Zó maak je chocola van data is live!

De praktische basisgids voor datageletterdheid

Voordelen van een lidmaatschap op Data365

Met een lidmaatschap op Data365 kun je op een laagdrempelige manier eenvoudig al je medewerkers meenemen in datagedreven werken. Via het platform van Datacompetent of via je eigen LMS. Data365 levert 200+ micro-learnings, data-oefeningen, video's, infographics, animaties, games en nog veel meer.

 • Enthousiasme opwekken

  Met Data365 wek je enthousiasme op bij medewerkers om (meer) met data te gaan werken. Niet iedereen hoeft een data-expert te worden, wel heeft íedereen er baat bij om datageletterder te worden. Iedereen heeft vanuit een eigen functie en rol een bepaalde set aan vaardigheden en kennis nodig om een effectieve bijdrage te leveren aan de data-strategie en daarmee aan de doelstellingen van de organisatie.

 • Datagedreven werken

  Met het wetenschappelijk onderbouwde DS3© Framework wat ten grondslag ligt aan Data365 kun je de voortang van de ontwikkelingen die medewerkers maken in hun eigen datageletterdheid volgen. Op team, afdeling of concern niveau. Op die manier kun je eenvoudig vanuit HR leerlijnen aanscherpen en interveniëren, met behulp van data, op een datagedreven manier.

 • Continue updates

  Elke maand verversen we de database van Data365 met actuele didactische content. Dit doen we met ons eigen team van data-experts en onderwijskundigen. Daarnaast werken we samen met experts uit het veld en met partners die gespecialiseerd zijn in een onderdeel binnen datagedreven werken. We volgen ontwikkelingen uit de markt en maatschappij op de voet en lopen altijd voor op de troepen.

Routekaart Datageletterdheid voor Gemeenten in 2024

Hoe positioneer je het opleiden van medewerkers in data optimaal binnen alle facetten van datagedreven werken binnen jouw gemeente?

Enkele van onze leden

Trainingen

We geven interactieve trainingen waarin we de theorie koppelen aan de praktijk.

Met onze motiverende en enthousiasmerende trainingen en activerende workshops helpen we medewerkers het meeste te halen uit de data en de mensen. Met micro-learnings en theorie kom je een heel eind, maar écht leren werkt door de combinatie van online & offline: individueel en gezamenlijk, interactie en feedback. Daarom bieden de interactieve trainingen de mogelijkheid een de brug te slaan tussen de theorie en de eigen organisatie en het eigen werkveld.
Trainingen

Assessments

Test jouw datageletterdheid met het DS3© Framework.

Hier kun je je eigen datageletterdheid toetsen. Dit assessment bestaat uit 22 vragen en kost je slechts enkele minuten om te maken. Na het invullen van het assessment is direct je persoonlijke data-profiel inzichtelijk. Dit data-profiel is een indicatie gezien de omvang van de vragen maar geeft je wel een goed eerste beeld. Succes!

Data365

Hét middel om er voor te zorgen dat medewerkers datageletterder worden.

Start gelijk in onze eigen Data365 omgeving met oefenen om datageletterder te worden. We starten met de absolute basisbeginselen in data, datageletterdheid en datagedreven werken. Inclusief praktisch oefenmateriaal, examen en persoonlijke certificering.

Data365 in de praktijk

Met Data365 werken medewerkers zelf 24/7 en 365 dagen aan hun datageletterdheid. Ze leren op basis van hun persoonlijke data-profiel en eigen eindgebruikersgroep.

 • DS3© Framework

  Alle micro-learnings in Data365 staan 1-op-1 in lijn met de competenties binnen het didactische DS3© Framework. Met het DS3© Framework, Data Soft Skills Status, meet je eenvoudig de datageletterdheid.

 • Leerinstrumenten

  Data365 is gevuld met theorie, artikelen, infographics, video's, games, praktijksituaties, casuïstiek en nog veel meer. Met de nadruk op praktische oefeningen om de opgedane stof zelf in de praktijk te oefenen.

 • Trainingen & Train the trainer

  Alle onderwerpen die in de micro-learnings worden behandeld zijn verwerkt in een reeks trainingen. Via ons unieke Train The Trainer traject, leiden wij mensen binnen jullie organisatie op om zelf deze trainingen te geven.

Download onze whitepapers

Verdiepende informatie over actuele onderwerpen met betrekking tot datageletterdheid.