Data365

Direct zelf aan de slag met de gratis leergang Data de basis

Start gelijk in onze eigen Data365 omgeving met oefenen om datageletterder te worden. We starten met de absolute basisbeginselen in data, datageletterdheid en datagedreven werken. Inclusief praktisch oefenmateriaal, examen en persoonlijke certificering.

Training Data-Bewustzijn

De basisbeginselen helder en praktisch uitgelegd.

In deze interactieve training staan we stil bij de basisbeginselen van data, datageletterdheid en datagedreven werken. We starten met het openen van de data-ogen door het creëren van Data-Bewustzijn. En lichten alle onderdelen van een datagedreven organisatie toe: Ethiek, Governance, Management, Strategie, Cultuur etc. Inclusief veel praktische en herkenbare voorbeelden.

Datagame

Serious gamification.

Veel organisaties willen en moeten aan de slag met data. Beter, zorgvuldiger, slimmer. Dat beperkt zich niet alleen tot zoemende hardware en soepele software. De gebruiker, de manager en de medewerker, spelen een grote rol. Zij moeten op een andere manier aan de slag. Datagedreven werken. Wat is dat dan precies? Welk gedrag moet anders?

Training Data-Governance & Datamanagement

Van strategie naar uitvoering en terug.

In deze interactieve training staan we stil bij de introductie van Data-Governance en Datamanagement. We slaan de brug van theorie naar de praktische uitwerking met herkenbare casuïstiek. We geven tips & tricks op het gebied van processen, IT en cultuur. Verder staan we stil bij veel voorkomende valkuilen, datakwaliteit, modelleren, design en überhaupt het nut van Data-Governance en Datamanagement.

Training Data-Ethiek

Ethisch verantwoord omgaan met data.

In deze interactieve training staan we onder andere stil bij: de basisbeginselen, praktisch afwegingskader, innoveren vanuit publieke waarden, inzet van data, inzet van AI, wet- en regelgeving & AVG, transparantie en verantwoording, monitoring en evaluatie.

Training Data in de praktijk!

Werken met data, analyses & dashboards.

De basis is inmiddels gelegd binnen jouw organisatie. Maar hoe concretiseer ik nou continu mijn eigen informatiebehoefte? Hoe overtuig ik anderen met inzichten? Hoe ga ik datagedreven beslissingen nemen? Hoe ga ik van data naar inzicht naar actie? We staan o.a. stil bij datastorytelling, communicatie, overtuigen en data onderdeel maken van primaire werkprocessen.

Training Data-Strategie

Incl. i-visie & i-missie.

In deze interactieve training staan we stil bij onder andere: waar begin je als organisatie? Organisatie gereedheid en volwassenheid, techniek, mensen & cultuur, organisatie & operatie, waarden en stakeholdersmanagement. We sluiten af met praktische voorbeelden en een vrijblijvende opdracht voor je eigen organisatie.

Training AI, data-science en machine learning

Klaar voor de data-toekomst?

Werken met AI, data-science en machine learning In deze interactieve training staan we stil bij de kansen & risico's van kunstmatige intelligentie, data-science en machine learning. We beginnen met een praktische uitleg van deze innovatieve begrippen en delen onze kennis met behulp van praktische cases van organisaties die toegevoegde waarde hebben gecreëerd met deze technieken.