Voor organisaties

Medewerkers opleiden in datageletterdheid.

Organisaties moeten iets met data en datagedreven werken en hebben er daarom veel baat bij om ook hun medewerkers hierin op te leiden. Er is steeds meer data in de wereld terwijl de vaardigheden om met deze data om te gaan achter blijven bij de mens. Er is een ‘gat’ (the gap) tussen deze twee. En door de dynamiek en ontwikkeling van techniek, kunstmatige intelligentie en Big Data neemt de omvang van de data in een razendsnel en exponentieel tempo toe.

Waar begin je mee?

Creëren van bewustzijn, enthousiasme en besef.

We starten met het openen van de data-ogen door het creëren van data-bewustzijn. Medewerkers moeten op een andere manier aan de slag. Datagedreven werken. Wat is dat dan precies? Welk gedrag moet anders? Met het inzetten van een Datagame of een serie laagdrempelige webinars kun je eenvoudig starten met het creëren van data-bewustzijn.

Vervolgens faciliteer je absolute basiskennis

Door middel van E-learning Datageletterdheid Fundamentals.

Een goede mix en balans tussen begrijpbare theorie, praktijkvoorbeelden, tussentijdse toetsen en herkenbare situaties. In deze E-learning leer je onder andere over de volgende onderwerpen en begrippen: data herkennen en lezen, datageletterdheid, datagedreven werken. Data, informatie, Big Data, open data. Data-bewustzijn, infographics, tabellen, grafieken, rapportages en dashboards. En nog veel meer. Klik op meer informatie voor een totaaloverzicht.

Meten = weten

Door regelmatig te meten heb je inzicht in de voortgang.

Met het DS3-Model kan je zowel het niveau van datageletterdheid per medewerker meten, als aan de verhouding van niveaus tussen de medewerkers. Met behulp van deze inzichten kan je een passende leerlijn starten en door ontwikkelen. Het is hierbij eenvoudig om door middel van onze feitelijke onderbouwing verantwoording af te leggen aan belanghebbenden, zoals het management of het bestuur. Hiermee kun je uiteindelijk structureel monitoren wat de ontwikkeling is van de datageletterdheid en de invloed die dit heeft op de doelstellingen.

Enkele organisaties die we ondersteunen in Datageletterdheid

Met onder andere een 0-meting, e-learning, workshop of Serious Datagame.

Kom met ons in contact

Wij helpen je de taal van data vloeiend spreken.